Czekologia – nowa dyscyplina naukowa

Autor: Redakcja Noizer Redakcja Noizer

Krótko o autorze:
Testowy opis

Co mówi o Tobie smak czekolady?

Czy wiecie, że czekolada doczekała się własnej dyscypliny naukowej o intrygującej nazwie „czekologia”? Specjalistą w tej dziedzinie jest nowozelandzki psychoterapeuta Murray Langham, który napisał książkę o chwytliwym tytule „Czekoladowa terapia”. W swojej publikacji odkrywa związek między naturą ludzi, a wybieraną przez nich czekoladą. Langham twierdzi, że czekolada kryje sekrety naszej osobowości i preferowany przez nas smak jest naszą najlepszą wizytówką. Aby poznać czyjąś czekoladową osobowość wystarczy poczęstować pudełkiem czekolady. Pierwsza wybrana czekoladka odzwierciedla dominującą cechę charakteru. A zatem miłośnicy:

  • czekolady białej – to osoby z wrodzonym zmysłem sprawiedliwości, posiadający naturalną sympatię dla innych,
  • czekolady mlecznej – to osoby żyjące emocjonalnie w przeszłości, wracające do niewinności wieku dziecięcego, romantycy,
  • czekolady gorzkiej – to osoby wiarygodne, będące koneserami, szanowani fachowcy, mało elastyczni,
  • czekolady czarnej – to osoby posiadające perspektywiczne spojrzenie na życie, z łatwością rozwiązujące problemy materialności,
  • wszystkich rodzajów czekolady – to osoby elastyczne, towarzyskie i nowoczesne.

A po którą czekoladę Wy najchętniej sięgacie? 

Media Społecznościowe

Szukaj

Artykuł sponsorowany

Najchetniej czytane

//start of author total post function wpp_authortotalpost(){ $post_count = get_the_author_posts(); return $post_count; } add_shortcode('authpost','wpp_authortotalpost');